Fazolky na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 300 ml voda 2 lžičky vegeta 3 lžíce hladká mouka 3 lžíce citronová šťáva 200 ml sladká smetana 500 g kuřecí maso 500 ml polotučné mléko 500 g bílé nebo zelené fazolky
Postup Fazolky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno
Fazolky očistíme, odřízneme kraje a každou rozřízneme na tři nebo čtyři kousky
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí maso a dusíme do poloměkka. Potom přidáme nakrájené fazolky, zalijeme vodou, přisypeme vegetu a ochutíme citronovou šťávou. Dusíme doměkka. Když jsou maso i fazolky měkké, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a necháme chvilku povařit. Nakonec k fazolkám vmícháme smetanu
Fazolky na smetaně podáváme s vařenými brambory.