Fazolky na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
300 ml voda
2 lžičky vegeta
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce citronová šťáva
200 ml sladká smetana
500 g kuřecí maso
500 ml polotučné mléko
500 g bílé nebo zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno

  2. Fazolky očistíme, odřízneme kraje a každou rozřízneme na tři nebo čtyři kousky

  3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí maso a dusíme do poloměkka. Potom přidáme nakrájené fazolky, zalijeme vodou, přisypeme vegetu a ochutíme citronovou šťávou. Dusíme doměkka. Když jsou maso i fazolky měkké, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a necháme chvilku povařit. Nakonec k fazolkám vmícháme smetanu

  4. Fazolky na smetaně podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!