Polské fazolky se strouhankou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 lžíce máslo
2 hrstě strouhanka
1 hrst fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si asi hrst fazolek, které odkrojíme po krajích a dáme vařit do osolené vroucí vody (kolem 30min)

  2. Až jsou fazolky hotové scedíme a na pánvičku si dáme 2 hrsti strouhanky, kterou opražíme než ztmavne - nesmí moc jinak by nebyla dobrá, přidáme cukr podle chuti - já dávám 2 vrchovaté lžíce, a polijeme pravým máslem - hmota, která nám vznikne by měla být spíše polosuchá

  3. Nejlepší příloha pro polské fazoly se strouhankou jsou vařené brambory a volské oko navíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!