Palačinky plněné masem a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
sůl
3 ks vejce
370 ml mléko
1/2 lžičky tymián
1/2 lžičky tymián
1/2 lžičky rozmarýn
2 ks rajče
1 ks pórek
150 g sýr
200 g žampiony
200 g hladká mouka
1 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
500 g kuřecí maso
50 g rozpuštěné máslo
mletý černý pepř
150 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto na palačinky. Mouku, vejce a mléko ušleháme ručním šlehačem, postupně zašleháme i rozpuštěné máslo. Osolíme a přidáme tymián, promícháme. Nádobu s těstem přikryjeme a necháme asi 20 minut odpočinout. Těsto bude lehčí a vzdušnější

  2. Zatím co těsto odpočívá, připravíme si náplň. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme

  3. Špenát propereme, necháme okapat a listy nakrájíme. Pórek, rajčata a houby opláchneme a rozkrájíme na kousky, pórek na kolečka. Místo žampionů můžeme použít hrst sušených hub, ale musíme je předem namočit. Na jiné pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm pórek a houby, pak přidáme špenát a chvíli ještě smažíme. Přisypeme pokrájená rajčata, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a lžíci sójové omáčky. Špenátovou směs krátce podusíme

  4. Z těsta smažíme na rozpáleném oleji slabé palačinky. Z daného množství jich uděláme asi 8 kusů. Jedna palačinka je z 1 naběračky těsta

  5. Směsí masa a špenátu naplníme palačinky, rozdělíme je na talíře a ozdobíme strouhaným sýrem. Palačinky plněné masem a špenátem můžeme ozdobit snítkou tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!