Fazolky Gusty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 kelímek smetana
2 lžičky hladká mouka
30 dkg zelené fazolky Gusty
podle chuti
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve očistíme a dáme vařit brambory jako přílohu. Pak si rozmícháme smetanu s hladkou moukou a necháme ji rozmočit.

  2. Do kastrolu dáme zelené fazolky Gusty a zalijeme je vodou tak, aby byly ponořeny. Trochu plavou. Mírně je osolíme a vaříme je pod pokličkou. Asi po deseti minutách varu zkoušíme, jak dalece jsou hotové. Záleží to na velikosti lusků.

  3. Pak přilijeme přes sítko smetanu s moukou a za stálého míchání zavaříme. Pokud je omáčka příliš hustá přidáme horkou vodu z brambor. Do zavařené omáčky přidáme přes nerezové sítko šťávu z citrónu a dobře promícháme. Necháme odležet, než se uvaří brambory. Pak už jen brambory slijeme.

  4. Fazolky Gusty podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!