Těstoviny s rychlou zeleninovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 lžíce hrášek
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
petrželka
tymián
400 g těstoviny
oregano
3 - 4 lžíce kukuřice
2 ks jarní cibulka
4 řapíky řapíkatý celer
mletý barevný pepř
500 ml rajčatové pyré
3 ks barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Vaříme v dostatečném množství osolené vody bez pokličky. Po uvaření těstoviny scedíme. Těstoviny však vaříme až ve chvíli, kdy máme téměř hotovou omáčku

  2. Cibulku očistíme a nakrájíme na drobná kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme asi na 1 cm velké kousky, stejně tak očištěné papriky. Kukuřici a hrášek použijeme z mrazáku

  3. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku, poté vsypeme česnek a necháme rozvonět. Postupně přidáme papriku, řapíkatý celer a orestujeme. Vsypeme hrášek, kukuřici, osolíme, opepříme a opět krátce restujeme. Zeleninovou směs zalijeme rajčatovým pyré a podle potřeby i trochou vody. Přidáme oregano, tymián a za občasného promíchání cca 10 - 15 minut dusíme. V závěru podle potřeby dochutíme a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku

  4. Těstoviny s rychlou zeleninovou omáčkou servírujeme s právě uvařenými těstovinami a zdobíme čerstvou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!