Těstoviny s rajčaty, bazalkou a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks česnek
sůl
4 ks rajče
120 g sýr
100 g olivy
200 g těstoviny
1 lžíce olivový olej
čerstvá bazalka
čerstvě mletý pepř
italské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny - flíčky, mušličky - uvaříme ve vroucí osolené vodě. Během vaření připravíme a zpracujeme ostatní suroviny

  2. Rajčata a zelené nebo černé olivy nakrájíme na malé kousky. Přidáme je na pánev s rozpáleným olivovým olejem, lehce osolíme a asi 3 minuty opékáme. V případě, že je pokrm připravován pro menší děti, doporučuji rajčata nejdříve oloupat: naříznout zespodu - udělat menší křížek, a zalít je horkou vodou, po pár minutách se dá slupka jednoduše pomocí nože odloupnout. Společně s rajčaty můžeme na pánvičku přidat další zeleninu podle libosti. Výborně se hodí na malé kousky nakrájený a vypocený lilek či žampiony

  3. Na pánev poté přidáme prolisovaný česnek a chvíli smažíme. Dáváme pozor, aby nezhořkl), následně přimícháme čerstvou nebo sušenou bazalku, čerstvě mletý pepř nebo třeba jen italské bylinky. Pánev poté ihned odstavíme

  4. Uvařené nudle scedíme a promícháme se směsí z pánve. Přidáme nastrouhaný sýr. Těstoviny s rajčaty, bazalkou a sýrem ihned podáváme

  5. Podobně jako s různými druhy těstovin a zeleniny doporučuji experimentovat se sýry. Výborně se hodí mozzarella nebo parmazán. Postačí však i obyčejný eidam.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!