Těstoviny s rajčaty, bazalkou a sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks česnek sůl 4 ks rajče 120 g sýr 100 g olivy 200 g těstoviny 1 lžíce olivový olej čerstvá bazalka čerstvě mletý pepř italské bylinky
Postup Těstoviny s rajčaty, bazalkou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny - flíčky, mušličky - uvaříme ve vroucí osolené vodě. Během vaření připravíme a zpracujeme ostatní suroviny
Rajčata a zelené nebo černé olivy nakrájíme na malé kousky. Přidáme je na pánev s rozpáleným olivovým olejem, lehce osolíme a asi 3 minuty opékáme. V případě, že je pokrm připravován pro menší děti, doporučuji rajčata nejdříve oloupat: naříznout zespodu - udělat menší křížek, a zalít je horkou vodou, po pár minutách se dá slupka jednoduše pomocí nože odloupnout. Společně s rajčaty můžeme na pánvičku přidat další zeleninu podle libosti. Výborně se hodí na malé kousky nakrájený a vypocený lilek či žampiony
Na pánev poté přidáme prolisovaný česnek a chvíli smažíme. Dáváme pozor, aby nezhořkl), následně přimícháme čerstvou nebo sušenou bazalku, čerstvě mletý pepř nebo třeba jen italské bylinky. Pánev poté ihned odstavíme
Uvařené nudle scedíme a promícháme se směsí z pánve. Přidáme nastrouhaný sýr. Těstoviny s rajčaty, bazalkou a sýrem ihned podáváme
Podobně jako s různými druhy těstovin a zeleniny doporučuji experimentovat se sýry. Výborně se hodí mozzarella nebo parmazán. Postačí však i obyčejný eidam.