Plněné kalamáry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 stroužek česnek
sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
strouhanka
petrželka
rajčata
rozmarýn
bazalka
krevety
2 ks šalotka
oregano
olivový olej
olivový olej
mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
pecorino
kalamáry

Postup přípravy receptu

  1. Kalamáru chytneme za chapadla, vytáhneme je z těla a uřízneme. Tělo oloupeme a vytlačíme veškerý vnitřek. Zbytek těla propláchneme pod studenou vodou. Chapadla a ploutve nakrájíme na malé kousky a smícháme v misce spolu s nakrájenými krevetami. Opepříme a osolíme

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, krátce orestujeme kalamáry s krevetami a přidáme nakrájený stroužek česneku. Asi po 2 minutách vrátíme směs zpátky do misky a připravíme si náplň

  3. Nakrájíme oregano, petrželku a jarní cibulku. Zasypeme strouhankou, přidáme rozšlehaná vejce a nastrouhané pecorino. Promícháme, dokud směs nedrží pohromadě. Těla kalamár naplníme směsí asi do dvou třetin a spojíme párátkem

  4. Připravíme rajčatovou omáčku: na pánvičce rozehřejeme olivový olej a orestujeme stroužek česneku a 2 šalotky. Přimícháme čerstvá nebo nakládaná rajčata a nakrájenou bazalku s rozmarýnem. Omáčku opepříme a osolíme a necháme povařit asi 20 minut

  5. Mezitím na olivovém oleji z obou stran pomalu orestujeme plněné kalamáry. Na talíř nandáme rajčatovou omáčku a na ni položíme opečené kalamáry, ze kterých nezapomeneme vyndat párátka

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!