Fazole s uzeným recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 špetky sůl
5 lžic ocet
0,5 kg fazole bílé
10 ks pepř celý
5 ks bobkový list
5 ks nové koření
1 ks hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme předem alespoň 4 hodiny. Namočené fazole dáme vařit, přidáme bobkový list, pepř celý, nové koření a uzené maso nakrájené na malé kostičky

  2. V tlakovém hrnci vaříme cca 30 minut. Před koncem vaření si připravíme světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Rozpálíme olej a přisypeme hladkou mouku. Když začne chytat zlatavou barvu odstavíme ji z plotny

  3. Otevřeme tlakový hrnec a začneme zamíchávat hotovou jíšku. Pokud by fazole byly stále řídké musíme přidat další jíšku

  4. Nakonec ještě chvíli povaříme. Vypneme sporák a k fazolím přidáme zakysanou smetanu - dále už nevaříme a odstavíme z plotny. Dochutíme solí a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!