Fazole s uzeným recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 špetky sůl 5 lžic ocet 0,5 kg fazole bílé 10 ks pepř celý 5 ks bobkový list 5 ks nové koření 1 ks hustá zakysaná smetana
Postup Fazole s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme předem alespoň 4 hodiny. Namočené fazole dáme vařit, přidáme bobkový list, pepř celý, nové koření a uzené maso nakrájené na malé kostičky
V tlakovém hrnci vaříme cca 30 minut. Před koncem vaření si připravíme světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Rozpálíme olej a přisypeme hladkou mouku. Když začne chytat zlatavou barvu odstavíme ji z plotny
Otevřeme tlakový hrnec a začneme zamíchávat hotovou jíšku. Pokud by fazole byly stále řídké musíme přidat další jíšku
Nakonec ještě chvíli povaříme. Vypneme sporák a k fazolím přidáme zakysanou smetanu - dále už nevaříme a odstavíme z plotny. Dochutíme solí a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.