Zelná polévka s fazolemi a slaninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
500 ml vývar
2 lžíce máslo
3 ks brambory
250 ml mléko
kmín
1 - 2 lžíce hrubá mouka
6 plátků anglická slanina
mletý černý pepř
300 g bílé hlávkové zelí
150 g červené fazole v nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Čerstvé bílé zelí očistíme a nakrouháme najemno. Fazole necháme okapat. Mléko prošleháme s moukou. Slaninu necháme nasucho rozškvařit

  2. Zelí nakrouháme najemno a v sítu spaříme vařící vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vše zalijeme mlékem s moukou, přidáme fazole a krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme máslem

  3. Vařené brambory rozdělíme na porce, přelijeme zelnou polévkou s fazolemi a ozdobíme opečenou slaninou. Zelnou polévku s fazolemi a slaninou podáváme s pečivem

  4. Dobrou chuť Vám přeje Otma


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!