Fazole s jehněčím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
0.5 lžičky kmín
1 svazeček rozmarýn
500 g rajče
500 g fazole
4 lžíce olivový olej
200 ml masový vývar
mletý bílý pepř
500 g jehněčí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Fazole omyjeme, očistíme a vaříme v osolené vodě 10 minut. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, sloupneme a rozčtvrtíme.

  2. Jehněčí maso pokrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme, drobně posekáme a osmahneme na rozpálenám oleji. Přidáme kmín, jehněčí a dál smažíme. Opláchnutou rozmarýnu oklepeme, otrháme lístečky a přidáme k masu.

  3. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčata, vařené fazole a 10 minut dusíme. Nakonec podle chuti opepříme a osolíme.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!