Kynutý švestkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

60 g olej
sůl
2 ks vejce
60 g máslo
1 kostka droždí
300 g švestky
100 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
drobenka
1,5 - 2 dl mléko (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru si připravíme kvásek

  2. Na pracovní desku prosijeme mouku, kterou špetkou soli osolíme, přidáme cukr, rozpuštěné, vychladlé máslo, vejce rozšlehaná v mléce a společně s vykynutým kváskem zaděláme do těsta. Mělo by být takové pérovací, pružné. Necháme vykynout

  3. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme

  4. Těsto vytáhneme na vymaštěný plech, poklademe půlkami omytých švestek, posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 175°C přibližně na 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!