Fazole pečené s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
2-3 ks mrkev
3 ks jablka
1 lžíce francouzská hořčice
1 ks bobkový list
0.5 l zeleninový vývar
2 lžíce červený vinný ocet
1 plechovka rajský protlak
200 g sterilované červené fazole
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Polovinu oleje rozehřejeme a jablka a mrkev asi 5 minut restujeme.

  3. Fazole propláchneme studenou vodou a necháme na sítu odkapat.

  4. Česnek a cibule oloupeme a nasekáme najemno. Na druhé polovině oleje obojí zesklovatíme, přidáme bobkový list, přidáme fazole, chviličku opražíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, přimícháme hořčici, ocet, rajský protlak, dušené jablka a mrkev a podle chuti okořeníme.

  5. Vše přendáme do zapékací misky a zapékáme 25 až 30 minut v předehřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!