Bábovka za 55 minut recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
50 g kakao
450 ml mléko
2 balíčky prášek do pečiva
150 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
600 g polohrubá mouka
100 g vlašské ořechy
100 g ovocná směs

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, které vyšleháme do pevné pěny. Změklé máslo utřeme nebo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Vmícháme žloutky a přidáváme po částech mouku s práškem a mléko. Potom opatrně vmícháme sníh do těsta a přidáme ořechy, případně hrozinky a kandované ovoce

  2. Do jedné části těsta můžeme před naplněním formy přidat kakao a tím získat mramorovanou bábovku. Bábovku pečeme 40 minut při 180 °C v horkovzdušné troubě nebo upravíme čas podle vlastní trouby

  3. Bábovku za 55 minut vyklopíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!