Fazole a sójové kostky na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
100 g celer
1 hrst pažitka
1 ks mrkev
1 ks petržel
4 ks feferonka
150 g fazole
1 kostka masox
1 kelímek kysaná smetana
1 lžíce kari koření
1 lžíce mletá sladká paprika
1 balíček sójové kostky
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočené fazole druhý den uvaříme ve větším množství vody. Když jsou téměř měkké, vložíme masox a sójové kostky. Společně vaříme asi 20 minut. Zatím si očistíme a nakrájíme zeleninu. Pak vložíme nakrájenou zeleninu, feferonky a vaříme dalších 10 minut.

  2. Mezitím na pánvi osmažíme nasekanou cibuli, do které přidáme prolisovaný česnek a červenou papriku. Vše přidáme k fazolím, zamícháme a chvilku povaříme. Přidáme kari, mírně osolíme a vlijeme kysanou smetanu. Zamícháme, krátce povaříme a máme hotovo.

  3. Fazole a sójové kostky na kari podáváme s rýží. Zdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!