Dušené vepřové v kapustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hlávka kapusta
800 g vepřový bůček
podle potřeby
česnek
cibule
sádlo
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
sušený tymián
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček nakrájíme na kostky.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dorůžova na sádle. Do základu přidáme maso, osolíme okořeníme mletým pepřem, sladkou paprikou, pálivou paprikou (podle chuti) a tymiánem. Vše dusíme pod poklicí, až je ze tří čtvrtin maso měkké.

  3. Kapustu očistíme, zbavíme košťálu, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a spaříme ve vařící vodě.

  4. Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a dobře rozmícháme.

  5. K masu přidáme spařenou kapustu, utřený česnek a zvolna za občasného promíchání společně dusíme doměkka.

  6. Jako přílohu k dušenému vepřovému v kapustě podáváme brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!