Dušené vepřové se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks rajče
600 g vepřová plec
1 ks barevná kapie
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec si očistíme a cibuli oloupeme a oboje nakrájíme na kousky. Nakrájené maso osolíme a opepříme. Kapii očistíme a nakrájíme na kousky. Rajče zbavíme slupky a nakrájíme na kousky.

  2. Cibuli necháme opéct na troše oleje, poté přidáme osolené a opepřené maso. Zasypeme mletou červenou paprikou, majoránkou a necháme péct, dokud se maso nezatáhne. Poté přilijeme vodu a dusíme do změknutí masa (asi půl hodiny). Poté přidáme nakrájené kapii a rajčata a necháme ještě chvíli vařit.

  3. Dušené vepřové se zeleninou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!