Slunečnicový chléb z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce med 1/2 lžičky cukr moučka 125 g hladká mouka 250 ml vlažná voda 1 lžička sušené droždí 280 g chlebová žitná mouka 125 ml slunečnicová semínka
Postup Slunečnicový chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do míchací nádoby v pekárně dáme nejdříve vodu, med a rozpuštěné vychladlé máslo. Do jednoho rohu nasypeme sůl. Přidáme rovnoměrně po celé ploše obě mouky. Navrch nasypeme droždí a zaprášíme ho moučkovým cukrem. Pekárnu zapneme na program "klasik" a necháme pracovat. Pouze po zvukovém signálu ještě vsypeme slunečnicová semínka a překontrolujeme, že se těsto dobře zpracovává
Když je těsto vykynuté, můžeme jej v pekárně potřít lehce octovou vodou, ale není to potřeba. Upečeme na příslušný program. Po upečení vyjmeme celou nádobu pomocí háčků, které má každá pekárna v základním balení
Na prkénku otočíme dnem vzhůru a chléb vyklopíme. Pokud v něm zůstanou hnětací háky (hák), speciálním háčkem je vyjmeme a slunečnicový chléb necháme vychladnout
Slunečnicový chléb z domácí pekárny nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti.