Slunečnicový chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce med
1/2 lžičky cukr moučka
125 g hladká mouka
250 ml vlažná voda
1 lžička sušené droždí
280 g chlebová žitná mouka
125 ml slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do míchací nádoby v pekárně dáme nejdříve vodu, med a rozpuštěné vychladlé máslo. Do jednoho rohu nasypeme sůl. Přidáme rovnoměrně po celé ploše obě mouky. Navrch nasypeme droždí a zaprášíme ho moučkovým cukrem. Pekárnu zapneme na program "klasik" a necháme pracovat. Pouze po zvukovém signálu ještě vsypeme slunečnicová semínka a překontrolujeme, že se těsto dobře zpracovává

  2. Když je těsto vykynuté, můžeme jej v pekárně potřít lehce octovou vodou, ale není to potřeba. Upečeme na příslušný program. Po upečení vyjmeme celou nádobu pomocí háčků, které má každá pekárna v základním balení

  3. Na prkénku otočíme dnem vzhůru a chléb vyklopíme. Pokud v něm zůstanou hnětací háky (hák), speciálním háčkem je vyjmeme a slunečnicový chléb necháme vychladnout

  4. Slunečnicový chléb z domácí pekárny nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!