Dušené okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - petrželka
500 g rajčata
- - tuk
1 ks cibule
30 g kopr
250 ml smetana kysaná
- - mouka polohrubá
90 g slanina anglická
500 g okurky salátové

Postup přípravy receptu

  1. Okurky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na menší kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, podusíme s drobně nakrájenou cibulí a zelenou petrželkou, přidáme stejnou váhu (jako okurek) loupaných rajčat překrojených na polovinu, jemně posekaný kopr. Když okurky zesklovatí zalijeme na ně kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali 2 lžíce polohrubé mouky, povaříme a podáváme buď jako příkrm k masu nebo s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!