Dušené okurky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - petrželka 500 g rajčata - - tuk 1 ks cibule 30 g kopr 250 ml smetana kysaná - - mouka polohrubá 90 g slanina anglická 500 g okurky salátové
Postup Dušené okurky recept
Postup přípravy receptu
-
Okurky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na menší kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, podusíme s drobně nakrájenou cibulí a zelenou petrželkou, přidáme stejnou váhu (jako okurek) loupaných rajčat překrojených na polovinu, jemně posekaný kopr. Když okurky zesklovatí zalijeme na ně kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali 2 lžíce polohrubé mouky, povaříme a podáváme buď jako příkrm k masu nebo s vařenými brambory.