Dušené mušle na chilli papričkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 ks šalotka
0 lžiček kurkuma
1 kg slávky
2 ks zelená chilli paprička
2 ks červená chilli paprička
podle chuti
sůl
čerstvý zázvor
čerstvý koriandr
citronová štáva
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Mušle důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře je očistíme a nakřáplé nebo otevřené ihned vyhodíme. Šalotku s česnekem nasekáme najemno, zhruba 1 cm kousek zázvoru očistíme a nastrouháme.

  2. Šalotku, česnek i zázvor osmahneme v pánvi dozlatova, ale nespálíme. Přidáme nakrájené chilli papričky, koriandr a kurkumu. Restujeme minutku, poté podlijeme a vaříme při nízké teplotě 7 minut. Přidáme mušle a přikryté vaříme, dokud se neotevřou, asi 10 -13 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme, neboť jsou také špatné. Otevřené mušle vyjmeme, promícháme s citronovou šťávou a upravíme na talíř.

  3. Dušené mušle na chilli papričkách ozdobíme nahrubo nasekaným koriandrem a podáváme ihned jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!