Kokosky v čokoládě recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

30 g cukr
1 ks vejce
100 g máslo
marmeláda
3 lžíce kakao
3 ks bílek
100 g cukr krupice
100 g kokos strouhaný
čokoláda na vaření
100 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
300 g hladká mouka
1 lžíce meruňková marmeláda
200 g tuk (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo smícháme s moukou a cukrem. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu v chladničce. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm. Pečeme na 200°C asi 12 minut

  2. Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme do vychladnutí. Z těsta nastříkáme na plech kokosky. Pečeme (sušíme) v troubě na 130°C asi 45 minut

  3. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme kakao. Krémem potřeme korpusy, doprostřed dáme trochu marmelády a přikryjeme kokoskou. Spodní polovinu cukroví namáčíme v čokoládě

  4. Vše nám vystačí zhruba na 30 až 40 kousků cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!