Dušené kuře se zeleninovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 ks brambory
1 ks cibule
150 - 200 ml smetana
2 ks mrkev
mletý černý pepř
1 ks čerstvé kuře
instantní světlá jíška
1 ks velká kedlubna
2 řapíky větší řapíkatý celer
1 lžička koření tandoori melasa

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé kuře očistíme, rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Oloupanou kedlubnu a bramboru nakrájíme na kostky. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané řapíky celeru a cibuli usekáme na hrubší kousky. Stroužky česneku sloupneme a nakrájíme na plátky

  2. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme porce kuřete dorůžova. Pak maso vyjmeme, teplotu snížíme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli a česnek

  3. Nyní vložíme zbývající nakrájenou zeleninu, porce kuřete, vše podlijeme vývarem a zvolna udusíme doměkka. Udušené maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme do hladka. Přidáme lžičku kořenící směsi Tandoori a omáčku necháme přejít varem. Podle potřeby ji zahustíme instantní jíškou nebo zředíme malým množstvím vývaru. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, vložíme maso a vše krátce prohřejeme

  4. Kuře dušené na zelenině se smetanovou omáčkou s chutí kořenící směsi Tandoori podáváme s rýží a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!