Grilovaná marinovaná krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžička plnotučná hořčice
suché červené víno
150 g vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmícháme vrchovatou lžičku hořčice s červeným vínem, tak aby vznikla řidší kaše, přidáme prolisovaný stroužek česneku a ještě promícháme

  2. Plátek krkovice omyjeme, usušíme a klouby prstů lehce naklepeme. Osolíme a vložíme do marinády, kterou důkladně rozetřeme po celém povrchu masa. V chladu necháme marinovat alespoň hodinu, ale lépe déle

  3. Maso vyjmeme z marinády a vložíme na mřížku grilu, během grilovaní krkovici otáčíme a potíráme zbylou marinádou

  4. Grilovanou marinovanou krkovici podáváme s chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!