Grilovaná marinovaná kuřecí prsa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce slunečnicový olej
2 ks kuřecí prsa
sójová omáčka
chilli omáčka
ústřicová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, rozkrojíme po délce, ale nedokrojíme. Prsa otevřeme a rozprostřeme - tento způsob úpravy a nazývá "butterfly - motýl". Maso jemně naklepeme, můžeme i na povrchu víckrát jemně nařezat, aby se lépe vsákla marináda

  2. Do igelitového sáčku dáme prolisovaný česnek, ústřicovou omáčku, chilli omáčku, sojovou omáčku a olej, vše dobře promícháme. Marinádu nesolíme. Do sáčku s marinádou vložíme kuřecí prsa, marinádu vmasírujeme do masa a necháme asi 1 hodinu stát

  3. Grilovací pánev rozpálíme na sucho, položíme na ni připravená kuřecí prsa, nehýbeme s nimi. Po cca minutě se maso od pánve samo odlepí. Takto maso grilujeme 1,5 - 2 minuty z každé strany. V žádném případě do masa nepícháme vidličkou, ale obracíme ho pomocí dřevěných špachtlí

  4. Horká grilovaná marinovaná kuřecí prsa klademe na talíře a ihned podáváme. Takto připravená kuřecí prsa chutnají nejlépe s petrželovými brambory, ledovým salátem a ředkvičkou. Při této velmi rychlé úpravě je kuřecí maso správně propečené, nevysušené a mimořádně chutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!