Dušené jehněčí s cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 75 g rozinky špetka šafrán 4 lžíce olivový olej 1 lžička mletá skořice mletý bílý pepř 200 ml zeleninový vývar 0.5 lžičky římský kmín 0.5 lžičky kajenský pepř 8 ks jehněčí kotlety 4 ks bílá cibule
Postup Dušené jehněčí s cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety omyjeme pod studenou vodou a osušíme je. Olivový olej rozpálíme v kastrolu, maso důkladně opečeme, osolíme a opepříme. Vyjmeme z kastrolu a postavíme na teplé místo.
Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a ve výpeku necháme zesklovatět. Osolíme, okořeníme pepřem, skořicí, šafránem, cukrem, římským kmínem a kajenským pepřem.
Zalijeme zeleninovým základem a krátce povaříme. Vložíme jehněčí kotlety.
Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítu okapat. Přidáme je ke kotletám a zakryté dusíme při mírné teplotě 20 až 25 minut.
Dušené jehněčí s cibulí ihned podáváme na nahřátých talířích.