Dušené jehněčí s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
75 g rozinky
špetka šafrán
4 lžíce olivový olej
1 lžička mletá skořice
mletý bílý pepř
200 ml zeleninový vývar
0.5 lžičky římský kmín
0.5 lžičky kajenský pepř
8 ks jehněčí kotlety
4 ks bílá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety omyjeme pod studenou vodou a osušíme je. Olivový olej rozpálíme v kastrolu, maso důkladně opečeme, osolíme a opepříme. Vyjmeme z kastrolu a postavíme na teplé místo.

  2. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a ve výpeku necháme zesklovatět. Osolíme, okořeníme pepřem, skořicí, šafránem, cukrem, římským kmínem a kajenským pepřem.

  3. Zalijeme zeleninovým základem a krátce povaříme. Vložíme jehněčí kotlety.

  4. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítu okapat. Přidáme je ke kotletám a zakryté dusíme při mírné teplotě 20 až 25 minut.

  5. Dušené jehněčí s cibulí ihned podáváme na nahřátých talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!