Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 4 lžíce olivový olej 150 g sušené švestky 1 sklenka suché červené víno 2 sklenice hovězí vývar 2 lžíce loupané mandle 500 g libové hovězí maso podle chuti sůl mletý pepř
Postup Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky namočíme na půl hodiny do teplé vody.
Umyté a osušené libové maso nakrájíme na kostky a jemně oprášíme hladkou moukou.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli nakrájenou na jemné proužky lehce osmahneme. Přidáme moukou zaprášené masko. Ještě než cibule začne chytat barvu, podlijeme červeným vínem a necháme vypařit. Přidáme vývar a přikryté dusíme na mírném ohni 40 minut, maso musí být již měkké. Po uplynutí této doby přidáme vypeckované nakrájené švestky s mandlemi. Povaříme dalších 10 minut a v závěru osolíme, opepříme.
Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.