Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 lžíce olivový olej
150 g sušené švestky
1 sklenka suché červené víno
2 sklenice hovězí vývar
2 lžíce loupané mandle
500 g libové hovězí maso
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky namočíme na půl hodiny do teplé vody.

  2. Umyté a osušené libové maso nakrájíme na kostky a jemně oprášíme hladkou moukou.

  3. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli nakrájenou na jemné proužky lehce osmahneme. Přidáme moukou zaprášené masko. Ještě než cibule začne chytat barvu, podlijeme červeným vínem a necháme vypařit. Přidáme vývar a přikryté dusíme na mírném ohni 40 minut, maso musí být již měkké. Po uplynutí této doby přidáme vypeckované nakrájené švestky s mandlemi. Povaříme dalších 10 minut a v závěru osolíme, opepříme.

  4. Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!