Dušené hovězí na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
1 ks lilek
250 ml bílé víno
mletý pepř
2 ks zelená paprika
2 ks mladá cuketa
1 ks červená cibule
1 kg hovězí maso zadní
2 ks oranžová paprika
omáčka
sůl
1 svazek petrželka
1 lžíce mouka
1 svazek bazalka
100 g tvaroh
1 lžíce másla
mletý bílý pepř
na ozdobu
4 snítky bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nasolíme a opepříme. Rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.

  2. Česnek i cibule oloupeme a přidáme opéct k masu. Poté maso zalijeme vínem i vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 90 minut do změknutí. Během dušení maso obracíme.

  3. Veškerou zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, cuketu a lilek na kostky. Zeleninu přidáme asi po 60 minutách k dušenému masu a dusíme spolu za občasného promíchání. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej i se zeleninou z výpeku a udržujeme je teplé.

  4. Rajčátka necháme okapat a nahrubo je pokrájíme. Bylinky nasekáme nadrobno. Obojí přidáme k vinnému výpeku a krátce podusíme. Pak přidáme tvaroh a vymícháme ho dohladka. Mouku smícháme s tukem a za stálého míchání omáčku zahustíme. Podle chuti omáčku osolíme a ochutíme pepřem.

  5. Hovězí maso nakrájíme na plátky a obložíme zeleninou. Podáváme s bramborovými knedlíky, přelité omáčkou, ozdobené snítkou bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!