Dušené hovězí na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 2 ks cibule 1 ks lilek 250 ml bílé víno mletý pepř 2 ks zelená paprika 2 ks mladá cuketa 1 ks červená cibule 1 kg hovězí maso zadní 2 ks oranžová paprika omáčka sůl 1 svazek petrželka 1 lžíce mouka 1 svazek bazalka 100 g tvaroh 1 lžíce másla mletý bílý pepř na ozdobu 4 snítky bazalka
Postup Dušené hovězí na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nasolíme a opepříme. Rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.
Česnek i cibule oloupeme a přidáme opéct k masu. Poté maso zalijeme vínem i vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 90 minut do změknutí. Během dušení maso obracíme.
Veškerou zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, cuketu a lilek na kostky. Zeleninu přidáme asi po 60 minutách k dušenému masu a dusíme spolu za občasného promíchání. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej i se zeleninou z výpeku a udržujeme je teplé.
Rajčátka necháme okapat a nahrubo je pokrájíme. Bylinky nasekáme nadrobno. Obojí přidáme k vinnému výpeku a krátce podusíme. Pak přidáme tvaroh a vymícháme ho dohladka. Mouku smícháme s tukem a za stálého míchání omáčku zahustíme. Podle chuti omáčku osolíme a ochutíme pepřem.
Hovězí maso nakrájíme na plátky a obložíme zeleninou. Podáváme s bramborovými knedlíky, přelité omáčkou, ozdobené snítkou bazalky.