Dušené hovězí na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
olej
sůl
petrželka
1 lžíce smetana
4 ks kyselá okurka
hovězí vývar
4 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
500 g hovězí zadní maso
3 ks nakládané chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Libové odleželé zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Česnek sloupneme a nakrájíme na jemné kostičky. Nakládané červené chilli papričky překrájíme. Sterilovaný hrášek necháme okapat. Nakládané kyselé okurky nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji necháme zpěnit nakrájený česnek, na který vložíme kostky hovězího masa, krátce orestujeme, zmírníme teplotu a přikryjeme poklicí. Jakmile maso pustí šťávu přilijeme trochu hovězího vývaru, ale jen tolik aby, aby tekutina dosahovala do výše masa. Dusíme na mírném ohni doměkka a podle potřeby po malých částech přiléváme vývar

  3. Měkké hovězí kostky vyjmeme a do vývaru vmícháme loupaná rajčata a směs rozmixujeme na hladkou omáčku. Vrátíme kostky masa, přidáme pokrájené okurky, chilli papričky, okapaný hrášek a vše podle vlastní chuti opepříme a osolíme. Nakonec omáčku můžeme zjemnit sladkou smetanou

  4. Dušené hovězí na rajčatech podáváme s rýží a hustě sypeme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!