Květákové nočky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 - 5 ks vejce
strouhanka
1 lžíce petrželka
majoránka
olivový olej na smažení
mletý barevný pepř
bylinková sůl
1 ks menší květák
1 lžíce černá sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák dobře omyjeme, zbavíme košťálu a rozdělíme na růžičky, které uvaříme doměkka v osolené vodě. Květák scedíme a necháme trochu prochladnout

  2. Květák vsypeme do misky, rozmačkáme vidličkou a přidáme vejce s veškerým kořením a bylinkami.. Stále promačkáváme vidličkou a začneme přidávat strouhanku, dokud nemáme tak hustou směs, že z ní půjdou tvořit nočky. Strouhanky je třeba podle velikosti vajec a množství květáku asi 1 - 2 hrstí, nesmíme to přehnat, jinak budou květákové nočky moc tvrdé. Podle chuti ještě přisolíme bylinkovou solí a nakonec vmícháme sezamová semínka

  3. Na oleji rozpálíme větší množství oleje a pomocí dvou lžic tvoříme nočky, které do oleje opatrně vkládáme. Protočíme během smažení tak, aby byly ze všech stran zlatavé

  4. Smažené květákové nočky podáváme jako klasický smažený květák nebo jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!