Květákové penne s masovými kuličkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
1 ks květák
300 g penne
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce hladká mouka
masový vývar
kari koření
300 g mleté maso
40 g červená cibule
mletý černý pepř
100 g strouhaný eidam
100 ml smetana 12%
1 lžíce usekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kvěkák očistíme od listů, vyřízneme košťál a hlávku rozebereme na větší růžičky. Ty řádně omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody, okmínujeme a povaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu

  2. Připravíme si kuličky z mletého masa. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku jemně usekáme. Do mletého masa vmícháme prolisovaný česnek, sůl, černý mletý pepř, kari koření a petrželku. Dále přidáme vejce, zakysanou smetanu a mouku. Masu řádně promícháme a necháme odležet v chladu, aby se chutě prolnuly

  3. Mezitím očistíme červenou cibuli, kterou nakrájíme na jemné kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle

  4. Z mletého odleželého masa tvoříme mokrou rukou malé kuličky, které opečeme na oleji dorůžova. Kuličky vyjmeme a necháme na ubrousku okapat

  5. Ve výpeku z usmažených kuliček necháme zpěnit cibulku. Potom vmícháme hladkou mouku, kterou orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut a vmícháme strouhaný sýr, který necháme rozpustit. Nakonec omáčku zjemníme smetanou

  6. Do sýrové omáčky vložíme masové kuličky, uvařené růžičky květáku a vše prohřejeme, ale již nevaříme

  7. Na talíře urovnáme vařené těstoviny, přelijeme je omáčkou s kuličkami a květákem. Zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!