Dušené hovězí maso v zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g slanina
1 palička česnek
olej
sůl
1 ks mrkev
2 ks bobkový list
1 ks malý celer
300 ml hovězí vývar
1000 g hovězí kližka
3 větvičky čerstvý tymián
200 g červená cibule
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
1 ks malá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno

  2. V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy. V papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián. Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem

  3. Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25 - 30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu. Šťávu můžeme podle potřeby zahustit solamylem nebo instantní jíškou

  4. Hovězí maso dušené v zelenině podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!