Dušené hovězí maso v zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 g slanina 1 palička česnek olej sůl 1 ks mrkev 2 ks bobkový list 1 ks malý celer 300 ml hovězí vývar 1000 g hovězí kližka 3 větvičky čerstvý tymián 200 g červená cibule mletý černý pepř 1 konzerva loupaná rajčata 1 ks malá petržel
Postup Dušené hovězí maso v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno
V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy. V papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián. Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem
Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25 - 30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu. Šťávu můžeme podle potřeby zahustit solamylem nebo instantní jíškou
Hovězí maso dušené v zelenině podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.