Dušené hovězí maso na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
4 ks mrkev
1 ks bobkový list
2 ks velká cibule
500 ml červené víno
2 snítky zelená petrželka
sušený tymián
mletý černý pepř
3 kuličky celý černý pepř
500 g hovězí maso (plec, kýta)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Do mísy střídavě klademe nakrájené maso a cibuli. Přidáme bobkový list, celý pepř, petržel, tymián a sůl. Vše zalijeme vínem a necháme přes noc rozležet. Potom víno scedíme do jiné misky a maso oddělíme od cibule. Koření již dále nepoužijeme

  3. Na oleji necháme rozškvařit slaninu a na ní orestujeme maso. Vmícháme okapanou cibuli a nastrouhanou mrkev. Ještě asi 2 minuty restujeme a potom vše zalijeme slitým vínem. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Vzniklou šťávu podle potřeby můžeme ředit vývarem, nebo zahustit tmavou instantní jíškou, popřípadě solamylem

  4. Dušené hovězí maso na víně podáváme s těstovinami, rýží nebo s pečivem. Vhodným doplňkem jsou čerstvé zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!