Kdoulová marmeláda recept

Apetit Recepty undefined

Suroviny na recept

500 g cukr
2 g kyselina citronová
500 g kdoule

Postup přípravy receptu

  1. Kdoule dobře omyjeme a odpeckujeme. Pozor, kdoule nikdy neloupeme, protože slupka je zdroj vitamínů a vlákniny

  2. Poté kdoule nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme cukr, vodu, kyselinu citronovou (nebo šťávu z citronu či limetky) a vaříme. Kdoule jsou velmi tvrdé, ale uvaří se úplně doměkka. Po hodině a půl vaření provedeme test, zda marmeláda želíruje. Trochu marmelády kápneme na studenou misku a sledujeme, zda ztuhne. Pokud ztuhne, je vše hotovo

  3. Nyní nám jen zbývá dát marmeládu do skleniček. Skleničky i víčka musí být spařené horkou vodou, abychom zabránili zplesnivění uložené marmelády

  4. Kdoulovou marmeládu používáme podle chuti - je skvělá k potírání moučníků, ale samozřejmě i na lívance a palačinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!