Kávový perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

90 ml olej
2 ks vejce
1 lžička skořice
200 ml mléko
200 g cukr krupice
250 g cukr moučka
1 lžička soda
500 g polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
50 g mleté ořechy
50 g sekané ořechy
1/4 l černá káva
4 lžíce horké mléko
2 lžíce instantní káva (suchá)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem. Pomalu přidáváme kávu, olej a střídavě mléko a mouku smíchanou s práškem do perníku, sodou, citronovou kůrou, skořicí i ořechy. Všechny ingredience důkladně promícháme

  2. Polotekuté těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme asi 40 minut

  3. V horkém mléce rozmícháme instantní kávu, přisypeme cukr a třeme, až je poleva hladká a lesklá

  4. Vychladlý moučník přelijeme kávovou polevou a necháme ji ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!