Kávový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 90 ml olej 2 ks vejce 1 lžička skořice 200 ml mléko 200 g cukr krupice 250 g cukr moučka 1 lžička soda 500 g polohrubá mouka 1 balíček prášek do perníku 50 g mleté ořechy 50 g sekané ořechy 1/4 l černá káva 4 lžíce horké mléko 2 lžíce instantní káva (suchá)
Postup Kávový perník
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem. Pomalu přidáváme kávu, olej a střídavě mléko a mouku smíchanou s práškem do perníku, sodou, citronovou kůrou, skořicí i ořechy. Všechny ingredience důkladně promícháme
Polotekuté těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme asi 40 minut
V horkém mléce rozmícháme instantní kávu, přisypeme cukr a třeme, až je poleva hladká a lesklá
Vychladlý moučník přelijeme kávovou polevou a necháme ji ztuhnout.