Dušené červené zelí na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 ks cibule 100 ml červené víno 2 lžíce hladká mouka 1 lžička mletý kmín 600 g červené hlávkové zelí podle chuti cukr sůl ocet
Postup Dušené červené zelí na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky.
V hrnci rozpálíme olej a cibuli osmahneme. Přisypeme zelí, kmín, sůl, ocet a přilijeme trochu vody. Za občasného promíchání dusíme zelí téměř doměkka.
Podušené zelí zaprášíme moukou, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, octem, pepřem a cukrem. Zelí dodusíme doměkka.
Dušené červené zelí na víně podáváme jako přílohu k pečené kachně, vepřové pečeni nebo zvěřině.