Dušené červené zelí na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
100 ml červené víno
2 lžíce hladká mouka
1 lžička mletý kmín
600 g červené hlávkové zelí
podle chuti
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. V hrnci rozpálíme olej a cibuli osmahneme. Přisypeme zelí, kmín, sůl, ocet a přilijeme trochu vody. Za občasného promíchání dusíme zelí téměř doměkka.

  3. Podušené zelí zaprášíme moukou, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, octem, pepřem a cukrem. Zelí dodusíme doměkka.

  4. Dušené červené zelí na víně podáváme jako přílohu k pečené kachně, vepřové pečeni nebo zvěřině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!