Dušené brambory na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
2 ks cibule
150 ml smetana
1 lžíce mouka
podle chuti
kmín
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme sladkou papriku a ostatní koření, sůl a brambory. Vše podlijeme asi do poloviny vodou a dusíme tak dlouho, až brambory téměř změknou a voda se vydusí. Brambory zalijeme smetanou, ve které jsem rozmíchali mouku, a povaříme. Podle chuti můžeme k bramborám ještě přidat 20 dkg nakrájeného salámu nebo uzeného masa.

  3. Dušené brambory na paprice ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!