Dušené brambory na paprice a cibuli recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 kg brambory 2 ks cibule olivový olej zeleninový vývar 1/2 lžičky drcený kmín 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Dušené brambory na paprice a cibuli
Postup přípravy receptu
-
Malé brambory pečlivě očistíme, loupeme podle vlastní chuti, my máme rádi brambory se slupkou, někomu však vadí. Připravené brambory rozkrájíme na kolečka. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky
V kastrolku rozehřejeme olej a cibulku dozlatova osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a velmi krátce orestujeme, aby nezhořkla. Přidáme brambory, podlijeme vývarem, přisypeme kmín, trochu pepře a dusíme pod pokličkou doměkka. Brambory jsou měkké asi za 20 minut. Šťáva by měla být téměř vydušená, nepodléváme příliš. Podle chuti můžeme ještě dosolit, pokud vývar nebyl dost slaný
Dušené
" target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">brambory na cibuli a paprice podáváme jako přílohu k dušenému či pečenému masu. V tom případě vyjde množství zhruba na 4 porce. Vegetariáni mohou podávat jako hlavní chod. Přidáme zeleninový salát nebo sterilovanou okurku.