Dušené brambory na paprice a cibuli recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
2 ks cibule
olivový olej
zeleninový vývar
1/2 lžičky drcený kmín
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory pečlivě očistíme, loupeme podle vlastní chuti, my máme rádi brambory se slupkou, někomu však vadí. Připravené brambory rozkrájíme na kolečka. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. V kastrolku rozehřejeme olej a cibulku dozlatova osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a velmi krátce orestujeme, aby nezhořkla. Přidáme brambory, podlijeme vývarem, přisypeme kmín, trochu pepře a dusíme pod pokličkou doměkka. Brambory jsou měkké asi za 20 minut. Šťáva by měla být téměř vydušená, nepodléváme příliš. Podle chuti můžeme ještě dosolit, pokud vývar nebyl dost slaný

  3. Dušené

  4. " target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">brambory na cibuli a paprice podáváme jako přílohu k dušenému či pečenému masu. V tom případě vyjde množství zhruba na 4 porce. Vegetariáni mohou podávat jako hlavní chod. Přidáme zeleninový salát nebo sterilovanou okurku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!