Ledvinky s omáčkou z kořenové zeleniny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1 ks masox
1 lžička drcený kmín
1 lžička gulášové koření
10 dkg kořenová zelenina
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
25 dkg vepřové ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky pořádně očistíme, nakrájíme na kostičky, třikrát v čisté osolené vodě povaříme a po každém povaření propláchneme pod tekoucí vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji nebo na sádle, přidáme kořenovou zeleninu, ledvinky a restujeme. Přidáme lžičku mletého nebo drceného kmínu, lžičku sladké papriky, lžičku gulášového koření, špetku pepře a masox. Promícháme, podlijeme vodou a vaříme v papinovém hrnci asi 15 - 20 minut. Podle potřeby dolijeme vodu, dosolíme a nakonec zahustíme

  3. Ledvinky s omáčkou z kořenové zeleniny podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!