Dušené baklažány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 dl olej
- - sůl
1 lžíce vývar
2 ks rajčata
1 ks cibule
- - pepř mletý
4 ks lilky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, baklažány na velká kolečka a rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a dozlatova ji osmažíme. Přidáme kolečka baklažánu a dusíme asi 5 minut. Takto připravenou zeleninu zalijeme vývarem a přidáme rajčata. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Baklažány dusíme pod pokličkou, do té doby, až změknou.

  3. Dušené baklažány ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!