Dušená zelenina s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky mletá sladká paprika
0 kg vepřové plecko
2 ks cibule menší
2 sklenice sterilovaná mrkev s hráškem
podle chuti
cukr
sůl
ocet
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do růžova, přidáme maso a orestujeme. Směs dochutíme solí a pepřem,mletou papriku a ještě chvilku restujeme.

  2. Podlijeme trochu vodou a dusíme téměř do měkka. Až je maso měkké přidáme zeleninu bez nálevu. Chvíli povařímě do změknutí zeleniny, nakonec jemně zahustíme (např. hotovou jíškou).

  3. Dochutíme dle potřeby solí, cukrem a octem. Dušenou zeleninu s vepřovým masem podáváme s bramborem s rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!