Dušená šunka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřové maso
podle chuti
rychlosůl

Postup přípravy receptu

  1. K přípravě šunky potřebujeme nádobu na dušení šunky. Ta se dá koupit v domácích potřebách. Jsou různé velikosti. Osobně mám nádobu na 1 kg masa.

  2. Libové vepřové podle chuti očistíme a nakrájíme asi na 4 kusy, které nasolíme rychlosolí. Maso necháme asi 3 dny uležet v chladu.

  3. Uleželé maso vložíme do nádoby na dušení, uzavřeme a ve vodní lázni maso dusíme 120 - 150 minut. Pokud chceme maso nějak kořenit, děláme to před dušením. Hotové maso necháme vychladit a po té vyndáme z nádoby.

  4. Domácí šunku pak můžeme nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!