Dušená prsa na jablkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
2 ks žloutek
3 ks jablko
200 g žampiony
150 ml smetana ke šlehání
150 ml drůbeží vývar
8 plátků kuřecí prsní řízky
3 ks bílá cibule
0 dl jablkovice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Bílou cibuli spolu se žampiony očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky. V širším kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla a vsypeme cibuli. Necháme ji pomalu zesklovatět. Pak přidáme žampiony a směs krátce, ale prudce podusíme. Pak zeleninu vyjmeme a na výpeku orestujeme maso.

  3. Orestované maso zalijeme jablkovicí a necháme chvilku flambovat. Oheň zfoukneme a k masu vrátíme zeleninu. Vše zalijeme vývarem a zvolna dusíme 20 - 30 minut, než je maso měkké.

  4. Zatím si oloupeme jablka. Zbavíme je jádřinců a nakrájíme na tenké měsíčky. Na pánvi si rozehřejeme zbylou lžíci másla a jablka zprudka opečeme.

  5. Měkké maso vyjmeme ze směsi a uložíme dotepla. Oheň ztlumíme, vložíme horká jablka a také smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky. Směs necháme jen prohřát, ale nevaříme.

  6. Na talíři servírujeme kuřecí prsa a přeléváme je horkou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!