Fazolová polévka s uzeným masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
250 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
2 lžíce vepřové sádlo
10 kuliček celý černý pepř
250 g strakaté fazole
1 ks malé uzené koleno
1,2 l uzený vývar z kolene a zeleniny

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme nejméně na 4 hodiny do studené vody

  2. Příprava uzeného vývaru: Kořenovou zeleninu očistíme a jednu cibuli oloupeme. Uzené koleno řádně očistíme, omyjeme, vložíme do studené vody, přivedeme k varu a necháme asi 30 minut vařit. Potom vodu slijeme, koleno zalijeme čistou vroucí vodou, přidáme celou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Zvolna uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky

  3. Namočené fazole scedíme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na sádle necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme mouku a krátce restujeme do zpěnění. Takto připravenou jíšku zalijeme uzeným vývarem, přidáme fazole a uvaříme doměkka. Do hotové polévky vložíme nakrájené uzené maso, podle chuti osolíme a posypeme usekanou petrželovou natí

  4. Fazolovou polévku s uzeným masem podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!