Dušená mrkev s jablkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 lžička kmín
2 lžičky vegeta
1 ks větší cibule
3 hrnky horká voda
2 lžíce rostlinný olej
1 ks větší jablko
6-8 ks větší mrkev
2 lžičky bylinková sůl
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev pokrájíme na menší kousky nebo na kolečka, jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na zhruba centimetrové kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší kostičky.

  2. Cibuli dáme dozlatova osmahnout do hlubší pánve na rozpálený olej a potom přidáme mrkev s česnekem. Asi 5 minut necháme bez pokličky za občasného promíchání osmahnout, pak přidáme veškeré koření a dolijeme horkou vodou, tak aby byla mrkev ponořená. Přikryjeme pokličkou a necháme chvíli vařit. Když se část vody zredukuje, přidáme nakrájené jablko, promícháme a opět přikryjeme pokličkou. Když už je mrkev měkká a veškerá voda vyvařená, pokrm je hotový. Podle chuti ještě dosolíme, můžeme přidat ještě kmín.

  3. Dušenou mrkev s jablkem podáváme jako přílohu i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!