Tvarůžkový krém s pažitkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

200 g ricotta
150 g zakysaná smetana
mletý bílý pepř
200 g olomoucké tvarůžky
3 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na tento recept budeme potřebovat dobře vyzrálé tvarůžky, které lehce rozmělníme. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno

  2. Olomoucké tvarůžky podle potřeby nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme sýr ricotta a podle chuti mletý bílý pepř. Vše rozmělníme tyčovým mixerem dohladka a pak ručně vmícháme zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme pažitku a necháme asi 3 hodiny rozležet v chladu. Směs neředíme. Během odležení sama získá konzistenci krému

  3. Tvarůžkový krém s pažitkou podáváme jako přílohu k pečeným bramborám nebo bagetě a zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!