Tvarůžkové bramboráčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
3 ks vejce
1 lžíce majoránka
2 ks cibule
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
8 ks velké brambory
červená paprika
olej na smažení
1 lžička mletá pálivá paprika
salát lollo biondo
2 balíčky oloumoucké tvarůžky (tyčinky)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme (nejlépe najemno) do větší mísy. Přebytečnou škrobovou vodu slijeme. Přidáme vejce, česnek utřený se solí a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme a ochutíme solí, pepřem, majoránkou i paprikou. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme těsto, které bude o něco hustější než těsto na klasické bramboráky. Těsto na tvarůžkové bramboráčky necháme 10 minut odpočívat

  2. Tvarůžky nakrájíme na silnější plátky

  3. Rozpálíme olej v lívanečníku. Do každého kolečka dáme trochu těsta, na něj položíme plátek tvarůžku a zakryjeme tenkou vrstvou těsta. Tvarůžkové bramboráčky smažíme po obou stranách dozlatova

  4. Podáváme teplé. Jako přílohu k tvarůžkovým bramboráčkům můžeme servírovat čerstvou zeleninu - plátky papriky a salát lollo biondo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!