Drůbeží špízy s řapíkatým celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olivový olej
100-150 g anglická slanina
1 ks řapíkatý celer
500 g drůbeží maso
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží maso nakrájíme na stejně velké kostky. Osolíme je, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na stejně velké špalíčky. Špalíčky budeme obalovat ve slanině, takže jejich délku můžeme přizpůsobit velikosti slaniny.

  2. Špalíčky řapíkatého celeru spaříme a necháme ve vroucí vodě asi minutu až dvě, až změknou. Pak je vyjmeme a zabalíme do polovičních plátků slaniny.

  3. Na grilovací jehly střídavě napichujeme celerové závitky a drůbeží kostky. Špízy potřeme olejem, lehce zaprášíme grilovacím kořením a necháme chvilku uležet.

  4. Rozpálíme si gril a drůbeží špízy s řapíkatým celerem grilujeme ze všech stran, až je maso hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!