Zadělávané drůbeží žaludky s květákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
1 lžička kmín
1 ks květák
1 ks velká cibule
muškátový oříšek
zeleninový vývar
zelená petrželka
široké nudle
mletý černý pepř
hotová světlá jíška
1 kg kuřecí žaludky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí žaludky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Potom je osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Petrželku nasekáme najemno

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme drůbeží žaludky, které orestujeme a zalijeme vývarem tak, aby dosahoval jejich výšky. Přidáme kmín, osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka

  3. Jakmile je maso měkké, přidáme na malé růžičky rozdělený květák, podle potřeby přilijeme trochu vývaru, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a vše dovaříme. Omáčku podle potřeby zahustíme hotovou světlou jíškou

  4. Drůbeží žaludky zadělávané s květákem podáváme s vařenými širokými nudlemi, které zjemníme máslem a posypeme jemně nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!