Dort s pomerančovou pěnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
4 ks pomeranč
1 kostka tvaroh
80 g cukr krupice
8 plátků želatina
1 kelímek smetana ke šlehání
2 ks čokoláda (60%kakaa)
na ozdobu
voda
8 plátků pomeranč
20 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. V hrnečku rozpustíme čokoládu a vylijeme jí formu včetně okrajů. Formu vložíme do ledničky ztuhnout.

  2. Na náplň namočíme želatinu. Z jednoho dobře odrhnutého pomeranče ostrouháme kůru, z druhého nakrájíme tenké proužky kůry. Zbylé pomeranče oloupeme a ze všech vymačkáme šťávu.

  3. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Pomerančovou šťávu s kůrou zahřejeme a necháme v ní rozpustit vymačkanou želatinu. Směs necháme vychladnout a vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme sníh a smetanu vyšleháme do tuha. Do tvarohu vmícháme žloutkovou směs, pak sníh a jako poslední i šlehačku. Krémem naplníme formu a necháme v ledničce dobře vychladit.

  4. V hrnečku svaříme cukr s vodou. V rozvaru krátce povaříme plátky pomeranče i proužky kůry a dort s pomerančovou pěnou před podáváním ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!