Vepřová krkovička na grilu s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
100 ml olivový olej
1/2 lžičky citronová kůra
1 lžíce citronová šťáva
2 - 3 snítky čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 ks jarní cibulka s natí
2 snítky čerstvé oregano
4 plátky krkovice bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovičku očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme na plech a zakapeme olejem. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Petrželku a lístečky oregana jemně nasekáme. Na zálivku promícháme olej s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Nakonec vmícháme nasekanou cibulku, petrželku a oregano

  2. Troubu nastavíme na gril a předehřejeme. Krkovičku grilujeme z obou stran dorůžova. Ještě horké steaky přelijeme zálivkou a vše asi na 3 - 4 minuty zakryjeme, aby všechny chutě prolnuly

  3. Grilovanou vepřovou krkovičku s bylinkami rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!