Dobrý perník s kokosem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
5 ks vejce
0 hrnků marmeláda
1 hrnek strouhaný kokos
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
150 ml smetana
podle chuti
3 lžíce instantní káva
1 lžíce perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Na odměření ingrediencí použijeme hrnek o objemu 250 ml.

  2. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a bílky zvláť vyšleháme na sníh. Do žloutkové dobře vyšlehané směsi přidáváme olej, marmeládu, perníkové koření, kokos, mouku prosátou s práškem do pečiva. Smetanu promíchanou s instantní kávou přiléváme podle potřeby, protože těsto musí být vláčné. Nakonec do těsta přimícháme sníh našlehaný z bílků.

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Kontrolou špejlí zjistíme nejlépe, zda je perník už upečený. Perník necháme vychladnout a poté ho můžeme polít čokoládou nebo jen pocukrovat.

  4. Dobrý perník s kokosem můžeme podávat s čajem nebo kávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!